Hur du håller din webbplats säker med hjälp av SSL?

Det är möjligt att skapa en webbplats med minimal kompetens, men är du medveten om hur säker den information som du har spenderat timmar på att mata in egentligen är? Identitetsstöld är på uppgång och det finns gott om hänsynslösa människor där ute som kan sålla från en oskyddad webbsida och ta vad de vill ha från den. Detta är dåliga nyheter för dig, dina kunder och kontakter, och ditt varumärke. Därför är det lämpligt att använda ett webbhotell som inkluderar en funktion som kallas SSL i sin tjänst, för att minimera risken för stöld och sabotage.

Vad är SSL?

I dagens läge är identitetsstöld ungefär som cancer, de flesta av oss känner någon som har drabbats av det, eller har plågas av det. Om du har en webbplats, eller planerar att ha en webbplats som innehåller massor av personlig och konfidentiell information, måste du ha tryggheten att veta att det du lagrar inte kommer att bli stulet. Detta gäller särskilt för företag som arbetar med personliga uppgifter om kunder, kreditkortsuppgifter, bankkonton, och så vidare. För att hantera detta har en funktion som kallas SSL, eller Secure Sockets Layer, utvecklats för att ge säkerhet på Internet.

Webbadresser med ”https” har ett SSL-protokoll. När du beslutar vilket webbhotell som du ska använda, är det viktigt att fråga om de har en inbyggd SSL redan som en del av paket i ditt erbjudande, eller om du kommer att behöva köpa detta. Det kan vara mer kostnadseffektivt att ha SSL som redan ingår i det webbhotell som du väljer.

Vad gör SSL?

SSL skapar krypterade data så att när människor eller datoriserade enheter ger data till din webbplats eller tar ut data från den, är den insvept i kod. Detta förhindrar hackers från att ta reda på detaljer som de behöver för att stjäla identiteter och få andra hemliga uppgifter som de inte har rätt till. Det är naturligtvis mycket lugnande för dina kunder och kontakter att veta att din SSL skyddar din kommunikation och leder till att ditt företag blir mer lönsamt på Internet. Trots allt, utan att klart veta om vilka hot och garantier som finns, kan få företag räkna med att tjäna pengar på nätet.

När du använder ett webbhotell och de förser dig med ett domännamn, kan de utfärda ett SSL-certifikat med det som berättar att det är säkert att använda och har ”https” i början av adressen. Du kan behöva köpa detta som en separat del, med en del webbhotellföretag kan det ingå som en del av paketet och hos många seriösa webbhotell har du även möjlighet till gratis SSL-certifikat från Let’s Encrypt som förnyas automatiskt var tredje månad.

Detta är särskilt relevant för företag som ägnar sig åt att sälja på nätet och berättar för kunderna att ditt domännamn är säkert att använda. Den server som ditt webbhotell använder är den enda server som kan avkoda all information med detta SSL-certifikat. Även om dina kunder inte känner till de tekniska detaljerna i SSL-certifikatet, kommer de att vara mer övertygade om din trovärdighet om du har en.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *